top of page

Waarom zou je een fotoshoot boeken?

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Heel leuk, al die fotoshoots die je altijd voorbij ziet komen van anderen. Maar waarom zou ik eigenlijk een fotoshoot boeken? Alleen maar gedoe en super ongemakkelijk allemaal. En trouwens, mijn man/vrouw, vriend/vriendin, kids, broers en of zussen willen toch niet mee.


Dit is misschien wat er door je hoofd heen gaat wanneer je weer een fotoshoot voorbij ziet komen op je feed op Instagram of overzicht op Facebook. Maar het is het zo waard! Ik kan mensen niet vaak genoeg op het hart drukken hoe waardevol foto's zijn. Kijk op dit moment nou eens naar je leven. Wie er allemaal bij je staan op het moment. Je kids misschien, je ouders, broers en/of zussen. Je kids zijn nu een bepaalde leeftijd, maar deze leeftijd blijven ze niet voor altijd. Je ouders zijn misschien al op leeftijd, eigenlijk hoef ik hier niet bij te benoemen hoe waardevol het is om foto's met je ouders te hebben. En je broers en/of zussen die je niet al te vaak meer ziet. Misschien wonen ze wel heel ver weg.


Dit zijn allemaal momenten die je vastgelegd wilt hebben. Dit moment blijft niet voor altijd zo. Mensen zullen wegvallen, er zullen mensen bij komen. Laat het nu vastleggen! En om het nog mooier te maken kan je de foto's deel laten worden van je interieur. Zelf heb ik ooit een fantastische shoot gedaan met mijn ouders en vriend. Ik ben tot op vandaag nog steeds zo ontzettend blij met de foto's en ze hangen als een soort collage in de woonkamer. Zo kan ik altijd op dit mooie moment terug kijken en ik krijg zelfs heel veel complimenten van mensen die hier over de vloer komen. Dit is toch super leuk? Zelf vond ik het waardevol om kwalitatief goede foto's samen met mijn ouders te hebben. Foto's maken we eigenlijk te weinig en ik wil later wel terug kunnen kijken op deze mooie momenten met hun samen.


Misschien heb je hier zelf wel nooit zo over nagedacht. Misschien neem je dit moment voor lief. Maar stop eens heel even en vraag jezelf af of je later niet super veel spijt gaat krijgen wanneer je dit moment niet vast laat leggen? Dit betekent niet dat je elk jaar voor de camera moet, maar 1 keer in de zo veel jaar is toch echt wel leuk. Ik hoor mensen vaak zeggen: "o toen ik zwanger was heb ik nooit een fotoshoot gedaan, daar heb ik nu super veel spijt van!" Of misschien heb je van bepaalde leeftijden van je kids helemaal geen foto's meer. Of misschien is dat nu ook wel het geval en weet je al niet eens meer wanneer de laatste foto van jouw leuke gezin is gemaakt. Hoe dan ook, het is tijd voor nieuwe foto's! O en wil jouw vriend/man en/of kinderen niet mee? Sleep ze dan mee! Ze hebben niks te willen ;)


Wat ook erg belangrijk is, is om een fotograaf te vinden die goed bij je past. Die je kan helpen om dit moment zo goed en mooi mogelijk voor jullie vast te laten leggen. Kijk niet alleen naar wie het goedkoopst is, daar ga je spijt van krijgen later. Hoe vaak ik wel niet al heb gehoord van klanten dat ze eerder een shoot hebben gehad, maar dat dat achteraf een aanfluiting was. Ik wil niet zeggen dat jullie perse bij mij een shoot moeten boeken, ik wil alleen maar als tip meegeven om ook naar de persoon zelf te kijken en naar de stijl van fotografie. Zo heb je nog veel langer plezier van je foto's in plaats van dat je later terug kijkt en denkt van "nou dat had ook wel beter gekund. Deze foto's schuiven we ergens achter in de kast om nooit meer op terug te kijken." Dit is super zonde toch? Dan kan je het beter gelijk maar goed doen.


Nou dat was dus even wat advies van mij. Ik hoop dat de twijfelkonten en de mensen die al tijden geen leuke foto's meer hebben laten maken, nu eindelijk de stap gaan nemen om een fotoshoot te boeken! Misschien niet bij mij, maar dat hoeft ook niet. Dus hups, aan de slag en ga opzoek naar de fotograaf die jou hierbij kan helpen!
15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page