top of page

De juiste fotograaf

In mijn vorige blog had ik het hier ook al even over: Hoe vind je nou de juiste fotograaf? Voor mij is het heel makkelijk zeggen natuurlijk, kies gewoon voor mij! Maar zo werkt het niet. Je moet voor jezelf de juiste fotograaf vinden, of ik dat nu ben of niet. Bij je zoektocht naar een fotograaf moet je om verschillende dingen denken. Ben je benieuwd wat voor dingen? Lees dan vooral verder, dan leg ik het voor jullie per punt uit.


Stijl

Ten eerste is het belangrijk om een fotograaf te vinden die echt goed bij jou/jullie past. Dit komt voornamelijk in de stijl naar voren. Elke fotograaf ontwikkelt zijn/haar eigen stijl. Deze moet gelijk te zien zijn wanner je op de website, Instagram pagina of Facebook pagina van de fotograaf zit. Door de duidelijke stijl weet jij ook gelijk beter wat voor foto's je kunt verwachten wanneer je een shoot boekt bij deze fotograaf. Ook is het belangrijk dat de stijl je aanspreekt. Misschien hou je wel van hele lichte foto's of misschien juist wat donkerder. Er is altijd wel iets wat je meer aansrpeekt dan het andere, dus zoek meerdere fotografen op en kijk wat je het mooiste vindt.


Persoonlijkheid

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de fotograaf zelf. Past deze persoon bij mij? Dit is de reden waarom ik vaak ook persoonlijke dingen deel in mijn Instagram en Facebook Stories. Dit om jullie een stukje van mezelf te kunnen laten zien. Zo kunnen jullie de vraag aan jezelf stellen of de fotograaf persoonlijk goed bij jullie past. Het is fijn om iemand voor je te hebben die jullie op je gemak kan laten voelen tijdens de shoot. Hierin speelt persoonlijkheid dus een grote rol. Bij sommige fotografen zal dit misschien iets minder duidelijk naar voren komen, maar op de meeste websites staat vaak een stukje over de fotograaf zelf. Belangrijk is dus om na te gaan of je denkt dat de fotograaf een match is voor jou.


Prijs

Waar de meeste mensen misschien als eerste naar kijken is: Hoe duur is de fotograaf? Hierdoor gaat al het andere verloren, want we willen wel de goedkoopste fotograaf. En hierbij wil ik niet zeggen dat goedkopere fotografen niet goed zijn, maar dit moet niet je prioriteit zijn bij het kiezen van een fotograaf. Ook kan ik niet in iedereen zijn portemonnee kijken, maar bij elke prijsklasse is ook een onderscheid te maken met ditzelfde lijstje.

Het kan soms zo zijn dat iemand net is begonnen en zijn prijs nog niet heel hoog heeft, maar kijk dan ook naar de andere dingen. Wat je vaak ziet is dat de kwaliteit van de foto's ook heel snel naar beneden gaat. Misschien zie ik dit als fotograaf zijnde des te beter, maar het kan ook zo zijn dat je zelf na een aantal jaar denkt van o, dit had eigenlijk niet zo gemoeten. Ik heb vaker gehoord dat mensen achteraf spijt hebben van hun keuze, maar dan is het al te laat.

Laat je dus niet als eerste leiden door de prijs, maar kijk naar wat jij mooi vindt. Een goede fotograaf kost nou eenmaal geld, want dit is ons werk en er komt heel veel bij kijken. Een hogere prijs betekent ook kwaliteit en top apperatuur. Je bent verzekerd van mooie en kwalitatief goede beelden en jouw beelden zijn veilig. Wij klikken niet alleen op het knopje, maar proberen jullie ook zo goed mogelijk de shoot door te helpen en voor de shoot aan goede adviezen te geven.


Specialiteit

Wat voor mijn eigenlijk heel erg vanzelfspreken is, maar niet voor iedereen: Zoek de fotograaf die in de juiste genre zit. Zoals jullie misschien wel weten, je hebt veel verschillende soorten fotografen. De één fotografeert sport, de ander landschappen en nog iemand anders zet veel kinderen op de foto. Vraag een natuurfotograaf daarom ook niet om leuke foto's van jou en je familie te maken. Het kan wel, maar ga dan niet van de beste foto's uit. Iedere fotograaf heeft zijn eigen specialiteit en dit is ook aan de foto's te zien.


Reviews

Wat ook erg kan helpen bij jouw zoektocht is het lezen van recenties. Dit hoeft niet alles te betekenen, maar het kan jou wel de mening laten zien van andere mensen die hier voor jou een shoot hebben gehad. Hoe hebben zij dit ervaren en zijn ze tevreden met de foto's? Dit kan voor jou net het laatste zetje geven om een fotoshoot bij een bepaalde fotograaf wel of niet te boeken.Familie die gefotografeerd is op de zeegser duinen tijdens het gouden uurtje

Al deze punten zorgen voor een succesvolle fotoshoot. Door de juiste fotograaf voor jezelf te vinden, zal je blijer zijn met het eindresultaat. Ga na wat voor jou belangrijk is en denk hier over na. Je hoeft nooit gehaast een fotoshoot bij iemand te boeken. Neem hier echt even de tijd voor en ga onderzoek doen. Hierdoor voorkom je teleurstelling bij jezelf. Je zult het misschien wel nooit helemaal zeker weten, maar ga op je eigen gevoel af. Doordat het van beide kanten matcht zorg je er voor dat de fotograaf de juiste beelden voor jou en misschien je familie, gezin, partner etc kan creëren. Dit is de formule tot een succesvolle fotoshoot.


Heb je bij mij juist misschien dit gevoel wel? Dat ik goed bij jullie pas en dat mijn stijl echt iets is wat jullie zoeken? Neem dan gerust contact met mij op! Je mag altijd je ideeën aan mij voorleggen, dan kunnen we het hier over hebben. Misschien heb je nog twijfels of vragen, hier sta ik ook altijd voor open. Ik maak de weg naar de fotoshoot graag toegankelijk voor jullie en probeer jullie zo goed mogelijk te helpen.


062716368626 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page