top of page

Investering

Bijgewerkt op: 28 nov. 2023

Een fotoshoot is niet zomaar een aankoop, het is een investering. Het klinkt misschien wat gek en vraag je je af hoe dit precies zit. Dit leg ik graag wat beter uit voor jullie.


We gaan eerst even naar de letterlijke betekenis van inversteren: Een investering is een opoffering van geld, tijd, kennis of mankracht voor een doel in de toekomst. Dat doel kan financieel gewin zijn maar dat hoeft niet per se.


En misschien denk je dan, wat heeft dat te maken met een fotoshoot? Nou eigenlijk alles! Een fotoshoot resulteert natuurlijk in foto's. Deze foto's zijn voor altijd. Je zult ze over 1 jaar nog hebben, over 10 jaar en zelfs over 20 jaar nog steeds. En door naar deze foto's te kijken ga je altijd even terug naar dit mooie moment.


Stel je koopt een nieuwe jas. Dit kost je al gauw €150,-. Tuurlijk, het is noodzakelijk om te hebben, maar een paar jaar later zal je waarschijnlijk weer een nieuwe jas nodig zijn. Voor ditzelfde bedrag kan je ook een fotoshoot doen. Deze foto's gaan veel en veel langer mee dan maar een paar jaar en zijn zo veel waardevoller dan een jas. Stel je doet een shoot met je ouders er bij die al op leeftijd zijn of met je opa en oma. Het kan zijn dat ze er over een aantal jaar niet meer zullen zijn, want zo is het leven... Maar wat nou als je nog hele mooie foto's met hun samen hebt? Hoeveel zijn de foto's dan voor jou waard? Waarschijnlijk is dit niet uit te drukken in een bedrag.


Als je het bedrag van de fotoshoot nou eens over al die jaren verspreid dat de foto's mee gaan, dan valt het reuze mee. En zelfs al zou je wel elk jaar een shoot doen met je gezin, dan kunnen deze kosten nog steeds niet op tegen wat het je allemaal teruggeeft. De mooie beelden met je prachtige gezinnetje. De kids die nog super klein zijn en elk jaar weer groter worden. Hoe vaak ik wel niet heb gehoord van: " Ik wou dat we vaker foto's hebben laten maken. Van bepaalde leeftijden hebben we helemaal geen mooie beelden."


En dan kan je zeggen: "We hebben tegenwoordig allemaal wel een telefoon met een goede camera, foto's kunnen we zelf wel maken". En dat klopt, dat kan inderdaad. Maar wat is het resultaat van deze foto's? Ja ze zijn prima om bepaalde momenten mee vast te leggen, maar zegt jouw telefoon hoe je moet gaan staan, wat je aan moet doen en stelt deze jouw gerust tijdens het fotograferen? Er komt zo veel meer bij kijken dan alleen foto's klikken. Dit is ook waarom een fotoshoot kost wat het kost. Ik zal altijd mijn uiterste best blijven doen om jullie mooi op de foto te zetten en jullie een super leuke dag te bezorgen. Als fotograaf zie ik plekjes, licht en momenten op een hele andere manier dan jullie dit zelf zouden zien.

Dit alles zijn de ingrediënten tot een geslaagde shoot, zodat jullie voor altijd naar dit mooie moment terug kunnen kijken.


Dit zijn de redenen waarom een fotoshoot als een investering gezien kan worden. Ook een investering in jezelf en in jouw gezin/familie. Gun jezelf deze mooie foto's en deze gezellige dag. Je bent het waard!


En dan zeg ik niet meteen dat je een fotoshoot bij mij moet boeken, maar gewoon een fotoshoot überhaupt. Zorg dat je mooie foto's krijgt en zoek de fotograaf die bij jou past! Hoe je dit het beste kan doen bewaar ik voor een ander blog.


Misschien tot snel!Bovenstaande foto is van mij en mijn vriend. Zelf vind ik het ook belangrijk om foto's met de mensen te hebben waarvan ik hou.


Foto gemaakt door FotoBoontje en de bewerking is gedaan door mezelf.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page