top of page

Kleding

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Super leuk! Je hebt een shoot bij mij geboekt. Maar..... Wat moet je aan? Dit blijft een eeuwig dilemma, maar ik kan je hierbij helpen.


Kleding is ontzettend belangrijk en niet alleen tijdens een fotoshoot. Kleding laat zien wie jij bent. Voor een fotoshoot kan kleding het plaatje helemaal compleet maken. Maar waar moet je om denken? Wat voor kleuren kan je combineren en wat juist niet? Het belangrijkste is: Trek vooral iets aan wat bij je past en waar je je comfortabel in voelt. Wanneer je iets aan doet waar je je niet prettig in voelt ga je dit ook merken tijdens de shoot en zien op de foto's.


Wanneer je een shoot bij mij boekt stuur ik ook een aantal moodboards op om inspiratie op te doen. Welke kleuren passen leuk bij elkaar en wat is een no go? Let vooral op hele felle kleuren. Kleuren zoals felgroen, knalgeel, knal paars, felroze etc. doen het niet goed op foto. Mijn favoriete kleuren zijn warme kleuren. Dit zijn kleuren zoals bruin, beige, oranje en grijs. Dit zijn meer natuurlijke tinten en deze zorgen dat de foto warm wordt. Deze kleuren kunnen ook heel leuk worden gecombineerd met spijkerstof.


Pas ook op kleding met printjes. Dit kan heel leuk zijn, maar dat hangt van het printje af. Zijn het heel veel kleuren door elkaar? Dan is het een no go. Bestaat het printje maar uit twee kleuren? Dan kan dit prima. Al moeten het dan weer geen kleuren zijn die ik hier boven al heb beschreven zoals felgroen etc.


Stem de outfits op elkaar af. Wanneer iemand een bepaalde outfit aan wil hebben is het goed om te kijken wat hier weer goed bij past. Hierdoor wordt de foto een geheel. Wanneer iedereen zijn eigen plan trekt en zomaar wat aan doet, wordt dit erg chaotisch op de foto.

Combineer je outfit ook met leuke accessoires. Vrouwen kunnen denken aan een leuk hoedje, leuke sieraden en een leuk sjaaltje. Mannen kunnen ook denken aan sieraden, een mooi horloge en een mooie riem.


En schoenen zijn natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van je outfit. Deze zijn misschien niet op elke foto te zien, maar ze maken je outfit wel compleet. Wanneer we op locatie gaan shooten is het belangrijk dat je geen hoge hakken aan doet. Of nou ja, het mag wel maar dit is dan geheel op eigen risico.


Zelf heb ik een client closet waaruit jullie voor de shoot leuke jurken kunnen lenen. Op het moment bestaat deze uit 3 jurken, maar deze zal later ongetwijfeld uit gaan breiden. Mocht je geïnteresseerd zijn om één van deze jurken te dragen tijdens de fotoshoot dan kan dit ook natuurlijk! Laat mij dit dan gerust even weten, ook wanneer je vragen hebt.


Mocht je vragen hebben over je outfit en niet goed weten wat leuk bij elkaar past, dan mag je mij ook altijd even een berichtje sturen en dan kan ik jou/jullie helpen met de keuze.
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page