top of page

Hoe ik een fotoshoot speciaal maak

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Als fotograaf vind ik het belangrijk om jullie zo goed mogelijk vast te leggen. En dan bedoel ik niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua innerlijk. Een fotoshoot is voor jullie al spannend genoeg. De camera is steeds op je gericht. Hoe moet je staan? Hoe moet je kijken? Erg onwennig en dat begrijp ik maar al te goed. Daarom wil ik de fotoshoot voor jullie zo gemakkelijk mogelijk maken. Lees hier hoe ik dat doe.


Van tevoren stuur ik altijd een gids op. Hierin staat vanaf het begin tot het eind beschreven wat je kunt verwachten. Dit begint al voor de fotoshoot tot het opsturen van de foto's. Zo krijgen jullie een goed beeld bij hoe zoiets in zijn werk gaat. Hierdoor voel je je misschien ook al minder gespannen voor de shoot, omdat je weet wat je ongeveer kan verwachten. Ook hebben we van tevoren contact over de locatie. Hier krijgen jullie (net zoals met de werkwijze) een gids voor opgestuurd. Hierin staan een aantal locaties weergegeven waar ik vaker fotografeer. Jullie kunnen uit deze locaties kiezen, maar jullie mogen natuurlijk ook zelf met een locatie komen.


Voordat we gaan shooten hebben we ook altijd even contact over de kleding. Via Whatsapp stuur ik moodboards door met inspiratie voor de kleuren. Hierop kan je zien welke kleuren goed bij elkaar passen. Kleding speelt een belangrijke rol voor de uitstraling van de foto's. Wil je graag weten of het door jou uitgekozen setje geschikt is? Dan mag je altijd foto's sturen en vragen om advies.


Door deze persoonlijke begeleiding vooraf aan de shoot te geven, hoop ik dat ik het voor jullie iets gemakkelijker maak. Zo hoeven jullie je zelf niet druk te maken over wat de volgende stap is die jullie moeten nemen en jullie iets meer ontspannen naar de fotoshoot toe leven.


Tijdens de shoot is het altijd erg gezellig. Ik hou van een praatje en van lachen. In het begin kunnen jullie even wennen aan de camera en je zult zelf op een gegeven moment ook voelen dat dit een stuk makkelijker wordt na verloop van tijd. Ik geef aanwijzingen met hoe jullie het beste kunnen gaan staan en waar jullie heen moeten/kunnen kijken. Ook is lachen met elkaar en lopen iets wat veel voor zal gaan komen. Zie een buiten fotoshoot eigenlijk een beetje voor je als een gezellige wandeling samen. We gaan samen opzoek naar leuke plekjes om foto's te maken en tussendoor zijn we gezellig aan het kletsen.


Tijdens de shoot maak ik heel wat foto's. Deze zal ik uitzoeken en de beste hiervan bewerk ik (de foto's waar iedereen leuk kijkt, niet praat en niemand zijn ogen dicht heeft). Deze zet ik in een online galerij zodat jullie zelf de foto's uit kunnen kiezen. Hoe fijn is dat? Ik vind het belangrijk dat jullie zelf aan kunnen geven welke foto's jullie mooi vinden en graag in jullie pakket zouden willen hebben. Ik kan als buitenstaander een bepaalde foto wel super mooi vinden, maar zelf vind je misschien dat je hier helemaal niet mooi op staat. Hierdoor wil ik de keuze bij jullie neerleggen.


Na de definitieve keuze te hebben doorgegeven, bewerk ik de foto's nog wat beter en ga ik overal nog even bij langs. Wanneer de foto's klaar zijn stuur ik de factuur op. Deze is ook leuk vormgegeven in mijn eigen stijl. Niet zo stijf, want hier hou ik absoluut niet van. Na betaling stuur ik de foto's toe. Jullie krijgen eerst nog een mail waarin alles duidelijk staat uitgelegd. Hoe de foto's worden verstuurd, hoe je ze het beste op kan slaan, hoe je ze kan downloaden etc.


Door jullie dus tijdens het gehele proces goed te begeleiden hoop ik het gemakkelijker voor jullie te maken. Dit is dus de service die je er bij krijgt waneer je een shoot bij mij boekt. Het is dus niet zo dat je een shoot boekt en dat is alles wat je krijgt. Ik vind het fijn om jullie hierbij te begeleiden en goed voor te bereiden op de shoot. Niemand is de camera gewend en dit geeft dus helemaal niks. Mocht je dus ontzettend twijfelen of je wel of niet een shoot wilt boeken, dan hoop ik dat je nu een beetje bent gerust gesteld. Mocht je nog vragen hebben dan mag je deze altijd stellen.


Misschien tot snel!
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page