top of page

Het beste moment voor een shoot

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Wanneer iemand een shoot bij mij boekt merk ik vaak dat ze het lastig vinden wanneer de shoot plaats moet vinden. En dan vooral op welk tijdstip van de dag. Ook merk ik dat heel veel mensen denken dat je alleen in de zomer buiten kan shooten. Dit is helemaal niet waar!

Het is natuurlijk ook lastig om je in te beelden wanneer en op welk moment van de dag je een fotoshoot in wilt plannen. Ik zal hier even een handje bij helpen en ook het idee uit jullie hoofd proberen te krijgen dat je op een zomerse dag, wanneer de zon vol op aan het schijnen is, alleen maar buiten kunt shooten.


Mijn favoriete seizoen om buiten te fotograferen? De herfst! Waarom? De herfst is toch alleen maar heel grauw en regenachtig? Nou nee hoor! Dit is een top seizoen om te fotograferen. Ja je hebt wel meer kans op regen, maar het licht is minder hard en de bomen krijgen prachtige kleuren. Ook is het niet meer zo vreselijk warm als in de zomer. In de zomer heb je dan wel weer hele mooie lange dagen en prachtige golden hours (het uur voordat de zon onder gaat), maar dit vind ik dan ook wel het enige voordeel. Wanneer het zo warm is is het voor jullie, maar ook voor mij niet prettig om te shooten. Veel mensen willen ook graag in de middag op pad wanneer de zon mooi hoog staat en de lucht strak blauw is, maar dit is juist niet aan te raden. Het licht op dit moment van de dag doet de foto's niet veel goeds. De schaduwen zijn erg hard en de blauwe lucht vind ik persoonlijk niet mooi op de foto. Wanneer het overdag bewolkt is ga ik dan wel weer graag op pad. Dit omdat de wolken er voor zorgen dat het licht mooi zacht is, hier krijg je hele mooie foto's van.


Zoals ik net al zei: In de herfst is de zon minder heftig en heb je prachtige kleuren buiten. Ook is het gouden uur dan een stuk vroeger op de dag waardoor het voor de kids ook een geschikt moment is om te fotograferen. En hoe leuk is het trouwens om foto's te hebben van de kids die in de bladeren aan het spelen zijn? De temperatuur is voor iedereen een stuk aangenamer en je kan weer hele leuke outfits creëren met leuke truien en jassen etc. Ja dit is helemaal mijn ding. Het nadeel is dat er meer kans is op regen. Maar dit geeft niks! Ik hou voldoende ruimte in mijn planning zodat een shoot altijd verplaatst kan worden, dus dit is echt geen ramp!


Zelfs in de winter is het ontzettend leuk om een shoot buiten te doen. Zelfs met handschoenen aan, trui aan en een muts op. Dit zorgt voor hele leuke foto's! Wanneer je heel vroeg gaat, heb je ook hele mooie beelden wanneer de wereld nog een beetje bevroren is. Ik kan ook hier alweer naar uit kijken! Mocht er sneeuw komen dit jaar, dan zal dat al helemaal fantastisch zijn. Maar net als de regen, heb je dit niet in de hand.


Ik hoop dat ik het idee van de perfecte shoot dag met een felle zon aan de hemel en een strakblauwe lucht uit jullie hoofd heb gekregen. Daar in tegen: Bewolking overdag is top! Of gewoon een lekker gouden uurtje voordat de zon onder gaat. Het aller mooist is nog wat mooie wolkjes die tijdens het gouden uur tussendoor komen. Ook zijn herfst en de winter top seizoenen voor fotoshoots!
De fotos' hier onder zijn in de winter en in de herfst gemaakt. Foto 1 en 2 zijn op een hele vroege ochtend in de winter gemaakt. Je ziet de zon mooi op de achtergrond bij de zonsopkomst. Deze bikkels deden zelfs tijdens de shoot de jassen nog uit!58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page