top of page

Studio shoot

Bijgewerkt op: 28 mrt.

Even wat anders dan anders. Een studio shoot! Dit is wel écht wat anders dan lekker in de natuur foto's maken. Maar misschien vind je dit ook juist spannender, want de focus ligt hier echt op jou. Misschien heb je ook geen beeld van wat je kunt verwachten tijdens zo'n shoot en weerhoudt dit jou ervan om een studio shoot te boeken. Ik leg hier graag uit wat je kunt verwachten van mij als fotograaf en waarom een studio shoot zo'n mooie toevoeging is.


Waarom studio?

Waarom zou je eigenlijk een studio shoot doen? De natuur is toch prima? Ja dat klopt! De natuur is prachtig en ik fotografeer hier graag. Toch heb je een aantal dingen die je niet in de natuur kunt bereiken en de natuur heeft ook zijn nadelen. In de studio kan ik heel gericht en mooi licht creëren. Dit licht is in de natuur niet te vinden. De meeste shoots die ik in de studio doe zijn zwangerschapsshoots en wanneer je zwanger bent kan ik een studio shoot ook echt aanbevelen. Hier kunnen we even goed uitpakken en de focus op jou en je mooie buik leggen. Je krijgt unieke en professionele beelden die niemand anders heeft en waar je nog lang van gaat genieten.

Wat ook handig is is dat je niet afhankelijk bent van regen. Een studio shoot kan altijd door gaan! Super handig voor in de regenachtige en super koude periodes.


Kleding en accessoires

Voor in de studio heb ik super mooie doeken die jullie kunnen lenen. En dan denk je misschien, doeken? Wat moet ik daarmee? Maar dit zijn geen gewone doeken. Deze kan ik als 'jurken' gebruiken. Ik wikkel ze om jullie heen en ze zijn heel erg lang. Hier krijg je een mooi dramatisch effect mee in de foto's. Al mijn andere jurken zijn ook te leen tijdens een studio shoot. Deze hangen op een rek in de studio, dus jullie zijn helemaal vrij om elke jurk te dragen. Ook heb ik super leuke hoedjes en een mooie gouden ketting die echt godinnen vibes afgeeft. Alles kan! Je mag zelf aangeven wat je wel en niet wilt, het moet ook bij jou persoonlijk passen.


Service van de zaak

Tijdens de shoot krijg je heerlijk een kopje thee en wat lekkers. Ik zorg dat de studio lekker warm en schoon is en maak alles tip top in orde voor jullie. Ik heb altijd twee achtergrond doeken hangen. Een beige (deze kan ook gebruikt worden als wit) en een donkerbruine (deze kan gebruikt worden als zwart). Dit zijn de achtergronden die de mooiste effecten geven. Samen kijken we tijdens de shoot welke achtergrond het beste bij een bepaalde jurk of doek past. Een zwangerschapsshoot kan best zwaar zijn door bepaalde houdingen. Jij bent de baas en moet ook altijd aangeven als het niet meer gaat en wanneer we even een pauze moeten houden. We doen het lekker rustig aan. Wel is het handig om assistentie mee te nemen. Voor je gevoel is het fijn om er iemand bij te hebben en assistentie is altijd welkom ;). Dit is natuurlijk niet verplicht!


Tijdens het fotograferen

Wanneer ik ga fotograferen geef ik je instructies. Ik ben het grootste gedeelte bezig met de lampen en dit ziet er soms erg grappig uit. Voor jou zal de shoot een groot deel zitten en wachten zijn. Ik zorg tijdens die tijd dat je wel lekker comfortabel zit. De definitieve foto's zijn zo gemaakt. Ik geef instructies waar je heen moet kijken en wat je met je handen moet doen. Dit voelt soms een beetje gek, maar wanneer je het resultaat ziet dan snap je het! Zoek van tevoren vooral ook leuke ideeën op. Dit kan op Pinterest (hier ben ik zelf enorm fan van), maar dit kan ook op mijn website, Instagram of Facebook. Misschien heb je bepaalde foto's voorbij zien komen die je echt heel erg mooi vond. Dit vind ik fijn om te zien, dan weet ik wat jouw wensen zijn. Alles wat in de studio staat kan als decoratie gebruikt worden. Dus aarzel vooral niet wanneer je iets leuks ziet! We maken er samen iets moois van.


Tips:

Wat handig is om mee te nemen naar de shoot zijn verschillende BH's en ondergoed. De doeken en jurken schijnen soms door en het is mooi om je ondergoed hier op af te stemmen. Ook is het belangrijk geen dingen met elastiek om/aan te doen voor de shoot. De lijnen blijven op je huid staan en zie je vervolgens terug op de foto's.


Gids

Wanneer je een shoot bij mij boekt krijg je altijd een handige gids toegestuurd. Zowel voor shoots buiten als shoots in de studio. Hierin staat uitgebreid uitgelegd wat je kunt verwachten. Ik krijg vaak vragen voor en na de shoots, deze staan hier ook allemaal in verwerkt. Dit om jou een idee te geven wat je precies moet doen en hoe alles werkt. Misschien denk je van tevoren wel van, oke ik stuur een bericht en wat gaat er nu dan gebeuren? Welke stappen moet ik verder ondernemen? Deze gids helpt je door de hele reis heen. En wees maar gerust, het is allemaal echt niet ingewikkeld en het komt goed. Mocht je alsnog vragen hebben dan ben ik ook altijd bereikbaar op WhatsApp.


Na de shoot

Wanneer de shoot klaar is krijg je al vrij snel een online galerij toegestuurd. De foto's zijn dan nog amper bewerkt. Dit omdat een studio shoot veel tijd kost om te bewerken. Misschien staan er in de galerij wel 30 foto's. Als ik deze allemaal moet gaan bewerken ben ik een hele tijd bezig en wanneer hier maar 3 van worden uitgekozen is dit een beetje zonde van mijn tijd. Dus wat ik dan doe, is jou tijdens de shoot uitleggen wat ik met de foto ga doen. Zo krijg jij ook een goed beeld bij wat je kan verwachten.


Hoe lang duurt een studio shoot?

Een studio shoot duurt gemiddeld langer dan een shoot buiten in de natuur. In de natuur ben ik 1 tot 1,5 uur bezig terwijl ik in de studio al gauw 1,5 tot 2 uur bezig ben. Dit zou zelfs uit kunnen lopen tot 2,5 tot 3 uur, geheeld afhankelijk van jouw ideeën en die van mij natuurlijk. Maar meestal zal dit 2 uur gaan duren. We zijn ook vaak aan het kletsen en even thee aan het drinken en we doen dus lekker rustig aan.
29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page