top of page

Portfolio shoots

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Een aantal maanden geleden heb ik een oproepje geplaatst via sociale media voor een portfolio shoot. Ik wilde graag wat meer dierenfoto's in mijn portfolio hebben. Ik had al wel een aantal, maar de meeste foto's waren met mijn eigen hond. Dus zo gezegd zo gedaan, het oproepje kwam online. Wat ik niet had verwacht waren het aantal reacties wat hier op kwamen. Dit waren meer dan 300... Dus mijn idee om één hond uit te kiezen werd steeds moeilijker gemaakt. Ook door alle lieve en leuke foto's die er bij stonden van de honden. Toen heb ik besloten uiteindelijk 5 uit te kiezen. Na 4 maanden zijn alle shoots eindelijk afgerond! Dit was nogal een klus. Ik heb in deze periode veel geleerd. Honden zijn bijna niet aan te sturen en al helemaal niet op een andere locatie dan thuis. Je moet hier dus heel veel geduld voor hebben en vooral niet te snel willen gaan. Het inplannen van de shoots was ook een dingetje. Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van het weer, maar in de zomer is dit geen probleem. In augustus heb ik de actie online gezet en ben ik gaan shooten. In deze periode is het weer dus ook niet zo'n probleem. Het eerste waar ik achter ben gekomen is om in de zomer niet met blote enkels of een te dunne broek rond te lopen wanneer je in het bos foto's gaat maken. Ook al is het super warm buiten...


De twee laatste shoots die ik op de planning had gingen wat stroever. Deze moesten steeds worden verplaatst en uiteindelijk hebben we maar besloten om deze niet door te laten gaan. Hier heb ik weer van geleerd dat ik een datum op dat soort acties moet zetten. Op een gegeven moment duurt het allemaal zo lang, dat het voor mij al niet meer nodig is. En duidelijke afspraken maken is ook heel erg belangrijk + goede communicatie.


De foto's van de andere 3 zijn wel ontzettend leuk geworden en de shoots waren super gezellig! Allemaal weer heel anders, maar alle honden wel super druk. Een hele uitdaging dus, maar dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat het nu eindelijk allemaal is afgerond. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik weer lekker door kan en niet blijf hangen op een bepaald punt.


29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page