top of page

Mijn eerste bruiloft

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Jahoor! Eindelijk was het zo ver. Mijn eerste bruiloft stond op de planning. Na een cursus bij Sunfield Academy te hebben gevolgd was ik er eigenlijk wel klaar voor. Ik wilde graag een bruiloft fotograferen, maar ja waar begin je?


Na een oproepje geplaatst te hebben kon ik met een oud klasgenootje (van de fotografie opleiding) mee. Ook voor haar was dit de eerste bruiloft, dus voor ons beide een spannend proces. Na kennis gemaakt te hebben met het stel voelde het gelijk goed. Het waren hele makkelijke en vriendelijke mensen. Ze zouden in een klein kerkje in Dokkum elkaar het jawoord geven en ook het feest zou in Dokkum zijn. Klein maar fijn.


Hoe dichterbij de bruiloft kwam, hoe meer ik de rust begon te voelen. Van tevoren had ik verwacht dat ik ontzettend nerveus zou zijn, maar dit viel heel erg mee. De dag zelf begon regenachtig. We dachten als dit maar goed komt.... De plannen waren om na het getting ready moment met het bruidspaar een shoot te doen op het wad. Maar als het zou regenen kon dit natuurlijk niet door gaan. We keken stiekem al naar wat binnen locaties als plan B, maar vooral de bruid hield de moed er in.


Tijdens het getting ready moment verliep alles heerlijk relaxed. De kapster was al met het haar bezig en de kids zaten nog lekker in hun onesie op de bank. Ondertussen kwamen de visagist, de bloemen en de ballonnen ook binnen druppelen. Tijdens het uitstallen van de jurk (of in dit geval jumpsuit) moesten we de bruidegom naar boven zien te werken, want deze mocht de jurk natuurlijk nog niet zien, terwijl wij deze uitgebreid op de foto probeerden te zetten. Het licht was een hele uitdaging, omdat het dus zo bewolkt en regenachtig was buiten. Maar voor mijn gevoel is dit helemaal goed gekomen.


Toen de bruid en de bruidegom helemaal klaar waren was het tijd voor het first look moment. Ik liep mee met de bruid en de andere fotografe stond bij de bruidegom. Dit om de reactie van beide kanten vast te kunnen leggen. De bruidegom stond al buiten terwijl de bruid van binnen naar buiten stapte. De emoties waren zo mooi om te zien en al helemaal om dit vast te leggen. De gezichtsuitdrukking van de bruidegom was onbetaalbaar.
Na het first look moment zijn we op pad gegaan voor de fotoshoot op het wad. Het was even spannend, maar het leek er nu op dat het geluk aan onze kant stond. Het was droog! Het zonnetje leek er zelfs af en toe bij te komen. We klommen over de dijk heen, wat ook leuke plaatjes opleverde, en we gingen richting het wad. Zonder te aarzelen stapte de bruid zo met haar nette witte schoenen het wad op. En niet te vergeten met haar mooie witte jumpsuit. Je kan je wel voorstellen dat dit ook hele leuke plaatjes opleverde. Na heel veel leuke foto's te hebben geschoten gingen we weer huiswaarts.
Eenmaal thuis bij het bruidspaar gingen we even een hapje eten. Ze hadden heerlijk belegde broodjes geregeld, waar we lekker van hebben lopen smullen. Na het eten kwamen de eerste daggasten binnen druppelen. Toen iedereen er was hebben we nog leuke groepsfoto's gemaakt voor het huis. Toen we hiermee bezig waren hoorden we de koets al aankomen in de verte. Het was prachtig om het paard met de versierde koets achter zich aan te zien komen lopen. Nu was het tijd voor het bruidspaar om samen op de koets te stappen richting de kerk.


De andere fotografe ging mee op de koets en ik reed alvast naar het kerkje zodat ik foto's kon maken wanneer de koets aan zou komen. Dit zorgde er ook voor dat ik eerst nog wat foto's kon maken van de kerk die nog helemaal leeg was. Persoonlijk vond ik het ideaal dat we met zijn tweeën waren. Hierdoor kreeg je foto's vanaf alle perspectieven. Wanneer de daggasten bijvoorbeeld kwamen kon je de emoties vanuit alle hoeken vastleggen. Hierdoor kreeg je daadwerkelijk ook echt verschillende foto's.

Na eventjes wachten kwam de koets bij het kerkje aan. Er stonden al een hele boel mensen het bruidspaar op te wachten bij de kerk. Nadat iedereen een plek in de kerk had gevonden, was het tijd voor het bruidspaar om om en om naar binnen te lopen. Hierna vond een prachtige ceremonie plaats. Terwijl we binnen waren begon de regen met bakken uit de lucht te vallen. Dit was helaas nog niet over na de ceremonie. Dit werd rennend naar de auto en toen konden we onderweg naar de laatste locatie.


De laatste locatie was een restaurant in Dokkum waar het bruidspaar met de daggasten ging eten. Hierna vond het feest op dezelfde locatie plaats. Tussendoor zijn we met de familie nog Dokkum in gegaan om foto's samen met het bruidspaar te maken. Je had hier erg leuke straatjes welke perfecte shoot locaties waren. Het weer stond aan onze kant en we hebben prachtige plaatjes kunnen schieten.Na heerlijk te hebben gegeten en een dag van 13 uur achter de rug te hebben, was het tijd om weer richting huis te gaan. Het was een hele ervaring om deze prachtige bruiloft vast te mogen leggen en even deel te zijn van deze familie. We werden met open armen ontvangen en we hebben prachtige beelden gemaakt deze dag.


Van tevoren was ik erg bang lichamelijke klachten te krijgen zoals, last van mijn rug of van mijn voeten van het lopen. Dit viel uiteindelijk helemaal mee! Het voelde allemaal erg gemakkelijk en ik had niet het gevoel dat ik iets anders deed dan normaal met shoots. Dit was ook iets waar ik bang voor was, dat het geestelijk ook uitputtend zou zijn om zo'n hele dag aan het werk te zijn. Ik ben blij dat alles zo is meegevallen en dat ik deze mooie foto's heb mogen maken. Hopelijk volgt er snel meer!
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page