top of page

Mijn eerste blog!

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

En dan is het zo ver. De start van mijn eigen bedrijf. Toch wel een beetje spannend, hoe werkt het allemaal en waar moet ik op letten? Ik ben wel heel erg blij dat de opleiding nu klaar is en ik nu eindelijk voor mezelf kan beginnen! Een nieuwe start. Toch voelt het ook wel gek. Ik ben het helemaal niet gewend om een blog te schrijven, maar toch vind ik het belangrijk om mijn voortgang vast te leggen.

Wat ga ik nu doen? Als eerste heb ik mij natuurlijk ingeschreven bij de KVK. Vervolgens ben ik ook lid geworden bij DuPho. Bij hun kan ik altijd terecht mocht er iets gebeuren en mocht ik vragen hebben.


Het belangrijkste op dit moment is reclame maken en vooral veel foto's maken. Ik ben van plan om oproepen te plaatsen voor fotoshoots om mijn portfolio nog verder op te bouwen. Ik heb net een hele mooie jurk aangeschaft voor zwangerschaps fotoshoots en kan niet wachten hier mee aan de slag te gaan. Ook ben ik mijn website aan het aanpakken. Wat voor uitstraling wil ik hebben? Ik ben heel erg kieskeurig als het hierop aankomt. Ik wil het precies zo en niet anders.


Ik ben er maar al te erg van bewust dat een beginnend fotograaf niet gelijk van zijn inkomsten kan leven. Hierdoor ben ik ook druk aan het kijken naar werk. Erg spannend ook natuurlijk, want wat gaat het worden? Ik hoop iets te kunnen vinden wat met fotografie te maken heeft. Al liggen de banen niet voor het oprapen, ik blijf doorzoeken.


Vorige week heb ik een ontzettend leuke fotoshoot gehad met een koppel. Dit was niet zomaar een koppel, maar ook een vriendin van mij. Ze wilde graag leuke foto's hebben van haar en haar vriend en dit vind ik natuurlijk hartstikke leuk om te doen! We hebben besloten om naar De Kale Duinen in Appelscha te gaan rond het gouden uur. Het weer zat de dagen ervoor niet mee, maar toch hadden we wel de juiste dag uitgekozen. Het licht was perfect en er was geen wolkje te bekennen. Het leukst vind ik om de interactie tussen het koppel vast te leggen. Ik wil helemaal niet dat ze met de camera bezig zijn, maar met elkaar. Dit levert de mooiste beelden op. Ik hou er van als mensen zelf ook met leuke ideeën komen. Zo hadden ze het idee om naar het water te gaan en daar nog leuke foto's te schieten. Gelukkig had ik nog een handdoek in mijn cameratas, want ja je weet maar nooit. We moesten een stukje lopen, maar ondanks dat ze zon bijna weg was kwamen hier ook nog hele mooie foto's uit. De tijd gaat heel snel wanneer je foto's aan het maken bent.


En dan kom je weer thuis met een serie prachtige foto's. Zelf kan ik nooit wachten om ze te bewerken. Het eerste wat ik doe is de foto's op mijn harde schijf zetten zodat ze (zo goed als) veilig zijn. De volgende dag ben ik gelijk begonnen met het bewerken van de foto's. Eerst maak ik altijd een selectie van de foto's en een bepaald aantal deel ik (deels en snel bewerkt) al met de klant. Met behulp van een handig online programma kan de klant zelf de foto's uitkiezen die hij/zij zou willen hebben. Ik zie dan welke ze zouden willen hebben en deze bewerk ik nog nauwkeuriger. Het bewerken neemt het meeste tijd in beslag, maar persoonlijk vind ik het heel leuk om te doen.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page