top of page

Familieshoot op Ameland

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten: Ik heb een hele hechte band met het waddeneiland Ameland. Hier heb ik een groot gedeelte van mijn vakantie dit jaar ook weer doorgebracht. Maar niet alleen deze vakantie, we zitten al vele jaren op dit eiland en ik ben hier dus ook ontzettend vaak te vinden.


Ondertussen zit de vakantie er voor mij weer op, maar wat was het genieten. Even in de rust. Maar terwijl ik op Ameland zat leek het mij toch leuk om één wens in vervulling te laten komen: Een fotoshoot doen op Ameland. Helemaal in mijn element: Bij de zee en de duinen.


Terwijl ik op Ameland zat werd ik gebeld. Of ik binnenkort wel tijd had om een shoot te doen. Ze hadden al meerdere fotografen gecontacteerd, maar zonder succes. De familie had namelijk een gezin over de vloer vanuit Zwitserland. Dit zou de laatste keer zijn dat de families bij elkaar zouden zijn, omdat de kids nu op een leeftijd zitten dat ze uit gaan vliegen. Ik had de tijd wel, alleen zat ik wel op Ameland. Toen was het even stil aan de telefoon. Ik dacht ojee, heb ik iets verkeerds gezegd? Toen kwam er reactie. Het was nog een droom van het gezin uit Zwitserland om de wadden eens te bezoeken. Ze hadden namelijk ook een dagje Ameland gepland staan de week er op. Dus het was net alsof het zo had moeten zijn. Ze waren helemaal enthousiast.


Na veel contact te hebben gehad over de outfits, de locatie en de bootreis was het eindelijk zo ver. De families zouden naar Ameland komen (in totaal met 8 personen). Ik had er onwijs veel zin in. Het was jammer genoeg wel wat bewolkt en het zag er naar uit dat het zou gaan regenen. De bewolking maakt helemaal niks uit, persoonlijk vind ik dit wanneer ik overdag foto's ga maken juist beter, maar de regen mocht van mij wel weg blijven. Ik was erg benieuwd naar de families en hoe de shoot zou gaan verlopen.


Ik had besloten de shoot in Hollum plaats te laten vinden. Dit is het dorp bij de vuurtoren. Het strand hier is heel erg geschikt voor fotoshoots en vanaf de duinen is de vuurtoren ook nog eens te zien. Uiteindelijk kwam ik tegelijk met de families bij de locatie aan en konden we beginnen!

Wat een ontzettende lieve en vrolijke mensen heb ik ontmoet. We zijn lekker het water in geweest en de duinen op geklommen. Ik heb ontzettend veel foto's gemaakt en ik wist dat het moeilijk zou worden om hier een keuze uit te moeten maken. Tijdens de shoot hebben we nog hele lichte regen gehad, maar gelukkig bleven de dikke druppels weg.


We hebben een ontzettende leuke middag gehad en veel gelachen. Voor mij was het wel een uitdaging om 8 personen leuk op de foto te zetten, want dit was de eerste keer. Maar dit was wel een goede oefening aangezien ik over een week 15 personen op foto moet gaan zetten. Iemand nog tips hiervoor? Alles is welkom.


Toen ik eenmaal thuis was van mijn vakantie ben ik begonnen met het bewerken van de foto's. Dit was nogal een hele klus aangezien ze voor het grootste pakket hadden gekozen. Helemaal leuk natuurlijk! En ze willen een foto een meter groot af laten drukken. Dit werd dus extra nauwkeurig bewerken! Bij het verzenden van de online galerij kreeg ik al allemaal leuke reacties. Wat een leuk contact heb ik met deze families gehad, ik hoop ze snel nog eens tegen te komen. Wanneer de foto groot afgedrukt is neem ik uiteraard even een kijkje.


Het was voor mij een hele leuke ervaring om een shoot op Ameland te kunnen doen. Deze kan ik weer aanvinken op mijn wish list.
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page