top of page

De grote dag van Thomas en Gea

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Je werkt er tijden naartoe en dan is het eindelijk zo ver... De grote dag! Het leek mij leuk om even een stukje over deze mooie bruiloft te schijven. Hoe verliep de dag en wat gebeurde er verder nog meer allemaal?


Van tevoren is het altijd spannend wat het weer gaat doen, want het laatste wat je wilt is regen.... Maar daar hoefden we ons geen zorgen over te maken. Het was eerder eigenlijk te warm. Dit was de eerste dag van het jaar dat de thermometer 30 graden bereikte. Wat doe je dan? Iets aantrekken wat lekker luchtig is, veel water drinken en je goed insmeren.


Mijn dag begon bij de bruidegom. Dit was bij zijn ouderlijke huis. Zijn ouders waren aanwezig, de broer en zelfs oma was op locatie. Ik werd met open armen ontvangen en mocht lekker mijn gang gaan. Jeetje, wat hadden de mannen mooie pakken! Wat altijd leuk is tijdens het klaarmaken van de bruidegom is dat de familie kan helpen met het jasje aantrekken, de manchetknopen en de stropdas om doen. Dit zorgt voor hele leuke en persoonlijke foto's. Alle mannen hadden zulke prachtige details op hun pak! De binnenkant zag er zelfs prachtig uit.Vervolgens ging ik door naar de bruid. De bruid haar oma en beppe waren hier ook bij. De bruid had haar haar en make-up ergens anders laten doen, dus voor mij zou het hier vooral om het aankleden van de bruid en het first look moment met de vader gaan. Wat ik altijd eerst doe, is de jurk ergens mooi ophangen. Ook maak ik graag wat detail shots van de sieraden en schoenen. Eigenlijk wil ik gewoon zo veel mogelijk details meepakken als mogelijk is.


Uiteindelijk werd de bruid in de jurk geholpen. Dit was nogal een hele klus door de vele knoopjes aan de achterkant.... Maar met een beetje geduld kom je een heel eind. Mijn tip voor de meeste grote momenten op deze dag: Doe alles in slow motion. Trek de rits van de jurk dus niet in één snelle ruk omhoog, maar neem de tijd. Ook tijdens het om doen van de sieraden. Eigenlijk geldt dit voor de hele dag, maar met deze temperaturen was dit ook geen probleem. De hele dag moest eigenlijk maar gewoon een beetje in slow motion.

Toen was het moment daar dat paps bij het huis van de bruid was aangekomen. Spannend!! Ik bespreek wat het handigst is om te doen. Waar wil de bruid dat ik sta? Uit welke hoek wil ze dat ik foto's maak? Uiteindelijk waren we het er over eens dat de blik van de vader het belangrijkste was. Ik leidt vervolgens alles zo hoe het het mooist is, dus daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken! En wat was dit een fantastisch moment.Na dit prachtige moment ben ik snel naar de locatie gegaan waar de ceremonie en het feest plaats zouden vinden. Ik vind het altijd leuk om hier een paar beelden te schieten voordat de gasten arriveren. En wauw! Wat was het hier mooi. Er lag een prachtige witte loper, en alles was erg mooi versierd. Maar jeetje, wat was het hier warm zeg... De wind was hier nergens te vinden en de stoeltjes voor de ceremonie stonden in de brandende zon. Uiteindelijk hebben we besloten om een stel parasollen neer te zetten, want deze leken ook prima op de foto. Uiteindelijk arriveerden de gasten en de bruidegom. Nog even en dan zou de bruid ook arriveren! Ze hadden elkaar nog helemaal niet gezien, dus ik was er benieuwd naar hun reacties. Ze waren beide wel erg relaxed, dus dat zat wel goed.


Uiteindelijk was de bruid ook op locatie en kon de muziek starten. Ik vind het altijd zo'n prachtig moment wanneer de vader samen met zijn dochter naar de bruidegom toe loopt. Er verscheen een grote glimlach op het gezicht van de bruidegom die niet weer verdween. En toen was het tijd voor de ceremonie. Er werd een prachtig verhaal gehouden over het bruidspaar. De eerste kus werd gegeven en de ringen werden uitgewisseld. Alles ging perfect! Uiteindelijk mocht iedereen nog even zijn handtekening zetten en het huwelijk was officieel!


Nu is het tijd voor...... De felicitaties en het aansnijden van de taart! Ondertussen werden er ook leuke cadeaus aan het bruidspaar gegeven. De beide vaders gaven nog een hele mooie speech en kwamen ook met een leuk cadeau aanzetten. Dit zorgde weer voor hele leuke beelden!We liepen heerlijk voor op schema. Je kan het beter te ruim inplannen dan te krap. Na de felicitaties en het aansnijden van de taart, was het tijd voor de love shoot. We waren een week van tevoren nog even op locatie geweest om te kijken waar we foto's zouden kunnen gaan maken. De bruid haar make-up werd nog even bijgewerkt en toen konden we gaan. Eerst hebben we even wat groepsfoto's gemaakt met de familie en vervolgens zijn we zelf op pad gegaan.


We hadden een mooie stijger op het water gevonden, waar wat jongeren op zaten. Toen wij kwamen aangelopen wisten ze niet hoe snel ze weer in het bootje moesten duiken. Waarop het vervolgens heel lang duurde voordat ze de motor aan de praat kregen. Dit was hilarisch om te zien en we hadden ze bijna roeipeddels toegegooid. Tijdens de shoot kwam er nog een groepje jonge eendjes langs zwemmen. Hoe lief?? De zon was een hele uitdaging, maar uiteindelijk is het toch allemaal goed gekomen.

Na de love shoot zat het er voor mij op. Tijd om naar huis te gaan. Na 6 uur fotograferen in de brandende zon, vond mijn lichaam het ook wel genoeg. Respect ook voor de bruid in haar grote jurk en de mannen die in driedelig pak rondliepen. Het was een geslaagde dag met mooie mensen. Ik ben erg dankbaar dat ik deze mooie dag mocht vastleggen. Na zo'n dag ben ik gesloopt, maar wel helemaal happy!Handtekening
56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page