top of page

De bruiloft van Peter en Felicia

De dag begon voor mij om 09.30. Ik mocht het klaarmaken van de bruidegom vastleggen, terwijl mijn second shooter de eer had om het klaarmaken van de bruid te fotograferen. Ik mocht naar een prachtige locatie genaamd de Kleine Heerlijkheid in Nijensleek. Hier zat de bruidegom met 5 vrienden, allemaal uit een ander land. Er was een koppel uit Amerika, een koppel uit België en iemand uit Italië. Het was voor het eerst dat de club zo bij elkaar was. Dit is toch fantastisch?

Ik kwam aan bij een ontzettend schattig huisje. De inrichting paste precies bij de buitenkant en het bedstee stond nog in de woonkamer. Een prachtig gezicht. Terwijl de vrienden van de bruidegom lekker rustig aan deden (zij hoefden pas om 13.00 in de kleren te zijn), was het tijd voor Peter om zich klaar te maken. Voor de bruidegom bestond het klaarmaken uit: Het haar goed doen, scheren en hups in de kleren. Een vriend was zo aardig de bruidegom zijn jasje goed te doen en de strik goed om te doen. De bruid zou om 11.00 arriveren voor het first look moment en wij waren natuurlijk alweer veel te vroeg klaar. Een zenuwslopend momentje voor de bruidegom dus! Wanneer je moet wachten tikt de tijd erg langzaam voorbij.


Kyra haar dag begon al een stukje eerder bij de bruid, Felicia.

Bij het klaarmaken van Felicia werd ik al met een lach begroet door de moeder van Felicia. Felicia zelf werd nog even opgemaakt door een vriendin van haar. Daarna kwam een familie vriendin die het haar van Felicia ging doen. Tijdens het haar doen merkte ik al aan Felicia dat ze wel een beetje zenuwachtig was. Ze was lekker veel aan het praten over van alles en nog wat.

Uiteindelijk mocht je jurk aan, waar haar moeder haar met alle liefde bij hielp. Wauw, wat stond de jurk haar prachtig! Om de hoek stond het bruidsboeket wat de moeder van Felicia had geregeld. Felicia hoorde net dat de moeder tegen mij zei dat de kleuren prachtig bij het pak van Peter past. Dus wij grapte, omdat er oranje bloemen in zaten, dat Peter een oranje pak aan zou doen vanwege het EK wat die dag zou beginnen.

Toen was het tijd voor Felicia om richting Peter te gaan.


Vanuit het raam konden we de auto van de bruid aan zien komen. Ik heb de bruidegom snel naar boven gestuurd, zodat hij niet per ongeluk de bruid al zou zien. Ik ga vervolgens altijd in complete regel modus. Ik moet iedereen op de juiste plek zetten en de juiste instructies geven. Uiteindelijk heb ik de bruid en de bruidegom met de ruggen tegen elkaar aan gezet. Zo konden ze eerst al even met elkaar praten, zonder dat ze elkaar konden zien. Op het seintje dat ik gaf, mocht het bruidspaar omdraaien en konden ze elkaar voor het eerst in de prachtige kleding aanschouwen. Dit is altijd een magisch moment! Ze hadden beide echt geen idee van elkaar wat ze aan zouden doen. Een complete verrassing dus! Het pak van Peter was gelukkig niet oranje, een zorg minder voor de bruid.


Na het first look moment gingen we op pad voor de Love Shoot. Hier hadden we verschillende locaties voor gepland. We zijn als eerste richting Havelte gereden, hier heb je een super mooi (en groot) hunebed. Een perfecte locatie om mooie beelden te schieten! Voor de zekerheid had ik paraplu's meegenomen, want de voorspelling voor deze dag ging echt alle kanten op. Toen we weg liepen en bijna bij de auto waren, kwam een aardige mevrouw naar ons toe met de mededeling dat we de paraplu's hadden laten liggen (no surprise, ik had al verwacht dat ik ze zou gaan vergeten). Ik snel naar de plek waar ik ze neer had gelegd (het was nog een klein stukje lopen). Toen ik het zicht er op kreeg, zag ik dat de paraplu's waren verdwenen. Nee toch...... Heb ik weer.... Ik dacht nog, vast door die groep mensen die na ons bij het hunebed was. Totdat ik opeens een stem achter me hoorde. Ik draaide me om en zag een man op de fiets naar me toe komen. Deze man had als goede daad de paraplu's al naar het bruidspaar gebracht. Ik kon dus weer terug. Tot zo ver ons paraplu avontuur.


Onze volgende bestemming was een heel leuk huisje bij Frederiksoord (Het bruidspaar zou jullie vast meer informatie over dit schattige huisje kunnen vertellen, ik helaas niet). Het huisje stond mooi in de natuur en in de tuin hadden ze zelfs varkentjes lopen! De deur van het huisje ging open en twee mannen wenkten dat we wel even een kijkje in het huisje mochten nemen.

De inrichting van het huisje was voor mijn gevoel nooit veranderd. Wanneer je het huisje binnen stapt ga je heel wat jaren terug in de tijd. Prachtig! Ook hier stond zelfs nog een bedstee in.

Na even gekletst te hebben zijn we naar onze laatste fotoshoot locatie gereden.


Omdat ik niet zeker wist wat het weer zou gaan doen, had ik de volgende locatie als tip gekregen via een Facebook groep. Dit was een mooie kas bij een organisatie die De Proef heet. Ik had al even contact opgenomen en de kas betreden was op eigen risico. Ik was wel benieuwd waarom dit zo was. Voordat we bij de kas aankwamen liepen we door een prachtige tuin met een vijver. Een ideale locatie om ook wat foto's te maken. Vervolgens liepen we naar de kas en het werd al snel duidelijk waarom dit op eigen risico was. Het glas was er op veel plekken uit en lag op de grond, maar WAUW! Wat een top locatie. Doordat de kas in zo'n slechte staat was, gaf dit juist een super mooie industriële look. Deze fotograaf was erg blij.


De locatie waar de ceremonie plaats zou vinden was niet ver verwijderd van de laatste fotoshoot locatie. Deze zou gaan plaatsvinden bij het Koloniekerkje in Wilhelminaoord. We zijn mooi op tijd die kant op gereden en ik kon de locatie rustig even bekijken. Wat hadden ze het hier prachtig versierd! De tuin, achter de kerk, stond vol met mooie tenten. Overal was wel weer iets anders te zien. Ze hadden in elk geval genoeg gezellige hoekjes gecreëerd. De kerk was van binnen ook prachtig. De plek waar het bruidspaar zou gaan zitten was heel mooi aangekleed met droogbloemen, kaarsen, boomstammen, kleden etc.


De ceremonie begon om 13.30 en werd gedaan door de vader van de bruidegom. Wat deed hij het goed! Het ging allemaal erg natuurlijk en er werden leuke dingen verteld over het bruidspaar. De ceremonie verliep heel soepel en liefdevol. De ringen werden gebracht door de kleintjes (super dapper!) en de handtekeningen werden gezet. Na de ceremonie was het tijd voor.... taart!


Na de ceremonie zat het er voor mij helaas op. De dag van tevoren kreeg ik last van een migraine aanval en deze kwam terug op de dag van de bruiloft. Ontzettend balen, maar Kyra Esmee Fotografie heeft het gelukkig van mij overgenomen. Deze dame was ook bij het klaarmaken van de bruid en zal dus ook verder vertellen over hoe alles na de ceremonie is verlopen.


Na de ceremonie werd er door iedereen taart gegeten. Op de prachtige locatie waren allemaal oud Hollandse spelletjes. Voor de moeder van Felicia was het niet spannend genoeg dus die ging op haar hakken op de stelten lopen, wat knap genoeg heel goed ging. 

Voordat we begonnen met eten hadden een paar vrienden van Peter en Felicia een presentatie voorbereid. De jeugd foto's en video's kwamen voorbij. En zo leerde iedereen (inclusief ikzelf) Peter en Felicia beter kennen op een hele grappige manier.

Toen was het tijd voor het eten. Deze bestond uit een heerlijke barbecue!


Na het avondeten kwamen de avondgasten binnendruppelen en kon het feest beginnen. De kerk was omgetoverd met een dansvloer en er was een dj aanwezig. Peter en Felicia hadden niet een officiële eerste openingsdans, maar toen zij hun dans moves lieten zien gingen bij iedereen de voetjes van de vloer.


Wat een prachtige dag hebben wij mee mogen maken van Peter en Felicia. Alles ging zo gemakkelijk en wat een fantastisch koppel zijn jullie. Wij wensen jullie een hele mooie toekomst vol liefde en geluk en ook wensen wij jullie veel plezier in jullie nieuwe huisje!


Liefs,


Lisa en Kyra85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page