top of page

Blackfoto's

Bijgewerkt op: 6 sep. 2023

Afgelopen zomer heb ik me er voor de eerste keer aan gewaagd: Blackfoto's. Het leek mij al een hele lange tijd leuk om dit uit te proberen, maar ook spannend. Hoe pak je zoiets aan? Ik had eigenlijk geen idee. Maar toen ik een aanvraag kreeg om paarden op stal te fotograferen, leek dit mij een mooi moment om deze manier van fotografie uit te gaan proberen.


Er was alleen nog wel een probleem: Ik had geen idee hoe ik dit soort foto's moest gaan maken. Dus het eerste wat je dan doet is tutorials opzoeken op internet en zo veel mogelijk tips zien te vinden. Hier kwam ik al een heel eind mee en het was minder ingewikkeld dan ik had verwacht. Je hebt alleen licht nodig van buiten en grote staldeuren (opening) voor een donkere achtergrond.


Dan was er nog een probleem: Hoe zet ik de paarden mooi op foto? Gelukkig had ik hier hulp bij van meerdere dames. Ze trokken alles, maar dan ook echt alles uit de kast om de aandacht van de paarden te winnen. Dit was hilarisch om te zien en het werkte ook nog eens. Jammer genoeg ging de zon al snel weg, waardoor ik het zonder moest doen. Maar hè, je kan niet alles hebben.


Uiteindelijk wilden de dames ook nog samen met alle paarden op de foto. Dit waren dus 4 paarden en 4 dames. Ook een vrij grote uitdaging, omdat iedereen leuk de camera in moet kijken. Een locatie vinden voor deze foto was niet zo lastig, aangezien ze een prachtig groot weiland achter de stallen hadden. Ook brak de zon uiteindelijk nog door de wolken heen, wat al helemaal voor mooie plaatjes zorgde.


Al met al ging de shoot dus heel goed. Je moet natuurlijk altijd geduld hebben wanneer je met dieren werkt, want die doen lang niet altijd (zeg gerust maar nooit) wat je graag zou willen. Maar dit maakt het voor mij juist leuk! Ook ik heb van tevoren geen idee hoe de foto's er uit komen te zien. Dus wanneer jullie zeggen dat jullie benieuwd zijn naar de foto's, dat ben ik ook. Het enige verschil is dat ik tijdens het fotograferen het beeld kan vormen hoe de foto's er uit komen te zien. Kijk hier onder voor de foto's!


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page